Eron Rodžers (©AFP)
Eron Rodžers (©AFP)

Rodžers MVP

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.02.21. | 07:23

Kvoterbek Grin Beja osvojio laskavu nagradu za najboljeg igrača NFL šampionata treći put u karijeri

Tradicionalno, uoči Superboula i meča Tampa Bej Bakanirsa i Kanzas Siti Čifsa, izabrani su najbolji za ovu sezonu. Kvoterbek Grin Bej Pekersa Eron Rodžers, očekivano, izabran je za MVP šampionata, treći put u karijeri. Sjajni vođa napada Siraša iz Viskonsina dobio je čak 44 glasa, a u konkurenciji su bili i Džoš Alen iz Bafalo Bilsa sa četiri i Patrik Mahoms iz Kanzasa sa dva glasa.

Rodžers je vodio svoj tim do prvog mesta u Nacionalnom fudbalskoj konfrenciji (NFC) u ligaškom delu sezona sa skorom 13-3. Pobedio je Grin Bej u polufinalu plej-ofa Los Anđeles Remse sa 32:18, ali su Pekesi stali na korak do 55. Superboula. Zaustavljeni su od Tampa Bej Bakanirsa pre dve nedelje na Lembo fildu (26:31).

Izabrane vesti

Iskusni as je nastavio usud da najbolji igrači sezone ne odvode svoj tim do Superboula. Imao je više od 70 odsto kompletiranh pasova, bacio 4.299 jardi u ligaškom delu sezone, imao čak 48 tačdauna pasova i samo pet presečenih lopti. Kvoterbek rejting mu je bio 121,5. Najkorisniji igrač lige bio je 2011. i 2014. godine.

Nagradu povratnik godine ide u ruke Aleksa Smita, kvoterbek srpskog porekla. On je posle dve godine pauze, čak 17 operacija uspeo da se vrati na teren i odvede svoj tim do plej-ofa, ali nažalost u doigravanju nije mogao da igra jer je obnovio povredu.

Najbolji defanzivni igrač sezone treći put u karijeri je sjajni tekl Los Anđeles Remsa Eron Donald. Najbolji ofanzivni igrač NFL šampionata je raning bek Tenesija Derik Henri. Nagradu Volter Pejton za društveno korisni rad dobio je kvoterbek Sijetl Sihoksa Rasel Vilson.

Najbolji ruki godine je Džastin Herbert, kvoterbek Los Anđeles Čardžersa. On je dobio nagradu i za najboljeg ofanzivnog novajliju u ligi. Najbolji ruki defanzivac je sjajni mladi as Vašingtona Čejs Jang, drugi pik na draftu prošle godine. Trener godine je Kevin Stefanski iz Klivlenda.

Izabrani su i novi stanovnici Kuće slvnih, a to su Pejton Mening, Čarls Vudson, Kalvin „Megatron“ Džonson, Dru Person, Alan Faneka, Bili Nan, Džon Linč i Tom Flores.

Centralni događaj sezone u NFL šampionata, 55. Superboul, igra se u ponedeljak (00.30) na stadionu Rejmond Džejms u Tampa Beju, a sastaju se branilac titule Kanzas Siti Čifs i domaćina Tampa Bej Bakanirs sa Tom Brejdijem na poziciji kvoterbeka.

Mozzart deli NFL loptu i igricu. Tipuj za NFL loptu i Bonus. Zaprati Mozzart Bet Instagram stranicu, lajkuj ovaj post i do ponedeljka do⏰00.30 u komentaru prognoziraj ko će pobediti i koliki će biti ukupan broj poena na Superboulu. Mozzart pruža priliku za najbržeg da osvoji NFL loptu i Bonus 1000. Drugoplasirani će osvojiti Bonus 500, a trećeplasirani Bonus 200. Opširnije o pravilima igre pročitajte OVDE.

Tipuj za NFL igricu. Zaprati Mozzart Sport Instagram stranicu, lajkuj ovaj post i do ponedeljka do⏰00.30 u komentaru prognoziraj koliki će biti ukupan broj poena na Superboulu. Opširnije o pravilima igre pročitajte OVDE.


tagovi

američki fudbalNFLNFL ligaEron Rodžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara